Вітаємо зі святом весни та праці!

Друк PDF

День міжнародної солідарності трудящих — свято, що відзначається в 142 країнах, в тому числі в Україні. У нас 1 і 2 травня щороку оголошуються вихідними днями.

 

1 травня 1886 року американські робітники організували страйк із вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією. У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу в пам'ять про виступ робітників Чикаго прийняв рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Уперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений у 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччині, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції і деяких інших країнах.

Довгий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби. У СРСР Першотравень довгі роки був одним з основни державних свят. У світі Першотравень, як і раніше, відзначається як пролетарське свято солідарності.

Вітаємо Вас з цим чудовим святом весни та праці. Нехай солідарність людей праці, студентів з багатьох країн дасть можливість у повній мірі реалізовувати свої творчі, трудові здобутки, підвищить авторитет чесної праці і дасть змогу отримувати гідну заробітну плату та жити в достатку!

 

З повагою, колектив АПОС України