Для пільг при оплаті проїзду залізницею звірятимуть дані студентських квитків

Друк PDF

Для пільгового проїзду залізницею дані студентського та учнівського квитків звірятимуть із електронною базою Міносвіти

Шановні спілчани!

З 1 жовтня 2014 року у залізничних касах дані студентського (учнівського) квитка будуть перевіряти у Єдиній державній електронній базі з питань освіти, яку сформувало Міністерство освіти і науки України.

Знижка на проїзд залізничним транспортом надаватиметься у залізничних касах лише тим студентам вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації та учням професійно-технічних закладів, дані яких занесені до Єдиної державної електронної бази.

Оформлення пільгового проїзду у поїздах міжміського сполучення студентам буде здійснюватись тільки у разі співпадіння номеру студентського квитка, прізвища та імені студента, зазначених у студентському квитку, з інформацією у електронній базі МОН.

МОН закликає студентів та учнів перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка у створеній Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). З цією метою відкрито сервіс «Перевірка студентського/учнівського квитка за даними ЄДЕБО» (http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html). У разі відсутності зазначених даних, МОН радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Після тестування електронної бази у залізничних касах студенти зможуть купувати квитки з пільгою також і через онлайн-систему booking.uz.gov.ua.



Довідково:

Зміни у правилах оформлення пільгових проїзних документів студентам та учням передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 № 784 «Про внесення змін до пункту 6 Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України».

 

Юридична служба АПОС України за даними uz.gov.ua