Призначено соціальні стипендії Верховної Ради студентам-сиротам та з малозабезпечених родин

Print PDF
There are no translations available.

Призначено соціальні стипендії Верховної Ради студентам-сиротам та з малозабезпечених родин

Уряд призначив соціальні стипендії Верховної Ради України студентам-сиротам та з малозабезпечених родин.

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів № 505-р прийнято 27 травня 2014 року «Про призначення соціальних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2014 рік».

Згідно з розпорядженням виплата стипендій здійснюватиметься в межах стипендіального фонду вищих навчальних закладів.

Реалізація проекта створить більш сприятливі умови для здобуття обдарованою молоддю вищої освіти. Пропозиції щодо кандидатів на призначення зазначеної стипендії попередньо розглядалися вченими радами навчальних закладів за результатами літнього семестрового контролю page. Список кандидатів сформовано відповідно до подань навчальних закладів, що підпорядковані Міністерству освіти і науки, та центральних органів виконавчої влади, які мають у підпорядкуванні вищі навчальні заклади.

Розміри соціальних стипендій Верховної Ради становлять: для студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації – 750 гривень на місяць, III-V рівнів акредитації – 900 гривень на місяць.

Нагадуємо, що соціальні стипендії Верховної Ради призначаються щорічно з 1 січня за один календарний рік розпорядженням Кабінету Міністрів та виплачуються стипендіату додатково до інших стипендій або грантів, державної до допомоги, наданої відповідно до законодавства.

 

Прес-служба АПОС України за матеріалами pon.org.ua